top of page
LRES_WEB_PJF_0651.jpg
2016-06-21_Engineersroom_floorplan.5.jpg
Domino's Alblasserdam.jpg

WERKWIJZE

Ieder project is anders, dus er zal altijd sprake zijn van maatwerk. Tijdens een kennismaking kijken we of er een klik is en wil ik graag zoveel mogelijk over het project te weten komen.  

In de basis zijn dit de stappen die Wieked Styling neemt om tot een gewenst eindresultaat te komen. Uiteraard alles in overleg.  

WERKWIJZE

Stap 1: Kennismaking en Inventarisatie

​Tijdens een kennismaking kijken we of er een klik is en wil ik graag zoveel mogelijk over het project te weten komen.  Dingen als Wie zijn jullie? Wat drijft jullie? Wie is je klant? Hoe is navigeert jullie klant? Waar loop je tegenaan? Zijn er trends voor jullie van belang en welke zijn dat? Je ziet: ik wil alles van jullie en het project te weten komen.

 

Stap 2: Offerte

Natuurlijk willen we beide zo snel mogelijk creatief aan de slag, maar voordat het zover is maak ik een offerte met daarin de dingen die we besproken hebben met een stappenplan op maat voor jullie project. Afhankelijk van de vraag spreken we een uur, dag of projectprijs af. 

 

Stap 3: Concept en moodboard

Dit is de fase waarin we alles wat we besproken hebben tot een concept uitwerken om vervolgens met een plan te komen. In deze moodboards komt alles aan bod om de zintuigen te prikkelen: sfeer, kleur, vorm, materiaal, evt licht, groen en evt. een stuk communicatie. Bij een interieurplan maak ik ook een vlekkenplan en kijk ik al met een schuin oog naar de routing en lay-out. 

 

​Stap 4: Schetsontwerp

Als we het samen eens zijn over het concept en moodboard dan ga ik dat dat vertalen naar een 2d plattegrond en eventueel uitwerken naar een 3D tekening met daarbij ondersteunende collages.

Hierbij maak ik meteen een overzicht met benodigde materialen en een shoppinglist, eventals een inschatiing van de kosten die de uitwerking van het project gaat kosten. 

 

Stap 5: Uitvoering

In samenspraak doen we de uitvoer. Misschien hebben jullie hier al een partij voor en dan kunnen jullie met de schetsen goed uit de voeten. Het kan ook zijn dat je dat juist helemaal ontzorgd wil worden. In dat geval ga ik aan de slag met de planning, houd ik het budget in de gaten en doe ik een stuk projectmanagement voor de gehele uitvoering. Contact en aansturing diverse uitvoerende partijen

 

Stap 6: Storytelling d.m.v. styling

Als laatste de finishing touch! Hier ga ik met producten de juiste sfeer toevoegen aan het concept. ik koop alles in en zet alles op z’n plaats. 

 

In grote lijnen is dit hoe een traject vaak verloopt, maar dit is zeker niet een vast gegeven. Het is geheel afhankelijk van wat voor soort project het is, wat wil je zelf doen en wat wil je uitbesteden. Of misschien komen we pas bij de afstyling op elkaars pad of wil je juist advies over hoe met beeld te communiceren met je klant. Alles is goed. Voor mij is het vooral belangrijk of we een klik hebben!

 

Wil je weten of we een match zijn voor dit project?

Laten we een keer kennismaken!

bottom of page