top of page

Regiocollege Zaandam

Opdracht: 
De studenten van het Regiocollege in Zaandam worden voorbereid op de praktijk, maar de leslokalen sloten niet goed aan op de werkelijkheid. Wieked Styling kreeg de opdracht om een steriel lokaal met alleen whiteboards om te toveren tot een inspirerend basisschoollokaal, zodat studenten beter worden voorbereid op hun toekomstige werk. Voor het theaterlokaal wilde men de muziekinstrumenten prominenter in beeld brengen, zodat leerlingen eerder worden aangemoedigd om deze te bespelen. Daarnaast moesten de behandelkamers in het doktersassistentenlokaal zo realistisch mogelijk worden ingericht om een naadloze overgang naar de praktijk te bevorderen.

Uitvoering:
Er zijn concepten ontwikkeld voor de lokalen die warmte en geborgenheid uitstralen, zodat studenten zich volledig op hun gemak voelen en goed worden voorbereid op hun toekomst. Maatwerk elementen zijn toegevoegd en waar mogelijk zijn bestaande kasten hergebruikt. Ook de indeling van de lokalen is herzien. Het belangrijkste is echter dat er veel kleur aan de lokalen is toegevoegd, omdat de omgeving met alleen maar witte muren niet inspirerend was voor de leerlingen. Naast het ontwerp van deze lokalen heeft Wieked Styling ook een deel van de bouwbegeleiding verzorgd.

Fotografie Danique Koenen

"Van steriele witte klaslokalen naar een inspirerende omgeving voor studenten"

Binnen het onderwijs is de wens sterk aanwezig om praktijkruimtes meer bij het werkveld aan te laten sluiten. Voor het drama-, school- en dokterslokaal waren wij op zoek naar een stylist die deze wens in vervulling kon laten gaan. Wieke heeft ons niet alleen ontzorgt op het gebied van styling, maar zij heeft ook zorggedragen voor de coördinatie voor aanpassing van het dokterslokaal door de aannemer. De leerlingen krijgen door deze geïnspireerde omgeving meer gevoel met de praktijk en hier zijn wij Wieke ontzettend dankbaar voor.

Amélie Flens | Regiocollege Zaandam 

bottom of page